תעצומות הנפש

תעצומות הנפש
העצמה רגשית
(ההתמודדות עם הרגש ולהגיע לחוסן רגשי)
מציאות החיים השוחקת, היומיומית. ההתמודדות מול קשיים רגשיים, מלווה את האדם מיום היווצרו. כל אדם ואדם מתמודד מול קשיים. לפעמים הוא מצליח ויוצא מחוזק ולפעמים הוא נופל. בואו וגלו מה יש לטיפול במוח אחד להוסיף לכל אחד ואחד.
אתגר רגשי
מציאות החיים המורכבת מעמידה בפנינו אתגרים רגשיים יומיומיים קשה אפילו לפרט כיוון שזה עולה כל הזמן. העירו לנו, פגעו בנו, דחפו אותנו בתור, פנצ'ר ברכב, אבד דבר מה, ראינו מצב חיצוני שנגע לנו במקום לא סגור ועוד ועוד. אנו נגיב מדפוסי ההתנהגות שיושבים אצלנו עוד מגיל צעיר. כעס, זעם, אלימות, היסטריה, היעלמות, דמעות, מלחמה הם חלק מהדפוסים שיושבים אצל כל אחד ואחד. אם נרגיש שאיננו יכולים להתמודד טוב שנראה מישהו שיוכל לעזור לנו. בכדי שיהיה טוב עכשיו. אחרת במצבי קיצון ההתמודדות תהא קשה שבעתיים.
דיכאון
דיכאון הוא דפוס מסויים המקובל אצל חלק מהאוכלוסייה. דפוס ידוע מהעבר שלנו שכשמגיע קושי אנחנו נסוגים אליו. מילים והבטחות לא יעזרו זה דפוס קבוע. בעבודה במוח אחד נוכל לשחרר דפוס זה ולהגיע לבחירה חופשית.
פחדים וחרדות
פחדים זה מנגנון טבעי אצל האדם שמתחילים בגיל צעיר ביותר שלוש עד שש שנים. כשהילד חש ביטחון הבנה וקבלה של הפחדים, ומרגיש שיש לו על מי לסמוך בבית מי שיגן וישמור עליו, פחדים אלו יעלמו במהלך הגדילה. אבל, אם מזלזלים בהרגשה שלו (אין מפלצות כאן) או שגם ההורים שרויים בחרדות משלהם החרדות יתעצמו ויתפסו חלק נכבד בחיי האדם. זה לא יעבור לבד. שחרור מתח הוא הכרחי במצב זה. (גם למי שנעזר תרופתית להקלה, כדורים אלו לא פותרים את הבעייה אלא רק מקהים אותה.)
O.C.D
הפרעה טורדנית כפיתית
הפרעות טורדניות שחוזרות על עצמן כל כך הרבה פעמים עד שזה משבש את מהלך חיינו ומביא אותנו לחיים של חוסר בחירה משווע. (אנחנו לא בוחרים לנקות או לא, לשטוף ידיים או לא.) בין ההפרעות המקובלות: ניקוי וסדר כפייתי, שטיפת ידיים, בדיקה שלא שכחנו לנעול, שהחזרנו למקום, שהתפילין מונחות במקום, שאמרנו 'שמע' כמו שצריך, לחזור על פעולה פעמים רבות ועוד ועוד. פעולות אלו מתגברות ומתעצמות בזמן מצבי מתח קיצוניים. החיים יכולים להיות טובים בואו וביחד נשחרר התנהגויות אלו.
מתחים כעסים היסטריה
מי מאיתנו לא כועס? אבל לחלק הכעס 'הורס כל חלקה טובה' בחיים עם עצמו, בבית, בעבודה ועם חברים. כעס נובע מזה שראינו, חשנו משהו מחוץ לנו וזה נגע אצלנו בנקודה לא סגורה, ובגלל זה הופעלה מערכת ההישרדות והגבנו כמו שאנו רגילים, כמו שראינו בילדותינו. הגיע הזמן לשים למתחים ולכעסים סוף. וזה אפשרי!!! מי לא יצביע בעד חיים טובים לנו למשפחתינו לעובדים איתנו ולסביבה? זה מה שישפיע רבות על איכות הסביבה. (כן וגם על זיהום האוויר הסביבתי).
ביטחון בתהליך החיים
(וגם ביטחון בה')
בחיים כנזכר מעלה יקרו ארועים נעימים פחות או יותר. חלק מהאנשים יקחו את מה שקרה בתור אתגר, בתור שיעור שיקדם אותנו בחיים. ויש שיראו ארוע שקרה בתור חומה בלתי עבירה שתוקעת להם את החיים ואין דרך מוצא. בטחון בחיים קשור גם לביטחון בה' להאמין בעצמנו ובה' שיש לנו את היכולת למצוא את הדרך הלאה בחיים. עבודה על הנושא עוזרת לנו להנמיך ולהעלים את החומה ולמצוא כיוון שבו נוכל להתקדם. אל תגידו בע"ה ותשאירו לו את העבודה, התחילו היום בעבודה וכשתתחילו ה' יעזור.
שמחת חיים
חיים טובים, שלמים וממצים, חיים שבהם אנו רגועים ושלווים, חיים שבהם אנו תורמים לסביבה והסביבה תורמת לנו, חיים של ייעוד והגשמה הם חיים אפשריים ורצויים בואו נצעד ונעבוד על מנת להגיע לחיים אלו, בואו ונתחיל במסע.
ישנם מצבים שהאדם חייב תהליך של עזרה על מנת לשחרר את המתחים והדפוסים הלא סגורים שהוא סוחב מילדותו. אדם אדם ויכולת ההתמודדות שלו, אדם אדם והאירועים והטראומות שהוא חווה במהלך החיים.
אם לא נשחרר את המתחים הרגשיים יום אחד הם יתגברו עלינו ויכריעו אותנו. כדאי להתחבר לתהליך השחרור על מנת שהחיים שלנו והחיים של הזולת, המשפחה, הילדים והקרובים לנו יהיו בטוב עם יכולת התמודדות ולא נמצא את ילדינו מגיבים כמונו.
אנו לא משנים ומתעסקים עם תרופות זה לא התפקיד שלנו, לזה יש פסיכיאטר. אנו מקלים ומשחררים מתח וטראומות על מנת שהאדם יוכל להתמודד מול המציאות. במידה והוקל לאדם אפשר לבקש מהפסיכיאטר להוריד את המינון של התרופות.
כולם רוצים 'לקום מחר בבוקר עם שיר חדש בלב' לשמוח בעמל יומנו ולהיות רגועים ושלווים בפנימיותנו, בעבודה ובמשפחה. שחרור מתח יעזור לנו למצות את חיינו ולחיות חיים טובים ומאושרים.
במוח אחד- קינסיולוגיה אנו עובדים על שחרור חסימות מהעבר. דרך שחרור חסימות אלו נוכל לבחור פעולה הגיונית ומתאימה על מנת לטפל במצב/בעיה שעולה ולא לפעול מדפוסי ההתנהגות שסיגלנו לעצמנו, בדיוק אותם דפוסי התנהגות שכה מפריעים לנו.
בהצלחה
וגם אם הדרך קשה זה הזמן להתחיל!!! למענינו ולמען יקירנו
יוסי גולד
מטפל ומורה בשיטת מוח אחד
050-5452628
www.yossigold.co.il
yossigold@bezeqint.net

השוואה בין מוח אחד לתרפיית שלושת המימדים – דמיון, הבדלים ומה שביניהם
מה הקשר בין קינסיולוגיה, בדיקות שריר וריפוי רגשי? במאמר זה נסקור את הקווים המחברים בין שיטת מוח אחד לתרפיית שלושת המימדים, שנולדה מתוך השראה מהראשונה. נבין איך כל שיטה פועלת, מה מקומה של בדיקת השריר בתהליך, ומה ההבדל בין עבודה מודעת לעבודה דרך התת-מודע. נעמיק גם בתפקידו של המטפל – כמכיל, כמלווה וכמפתח בטיפול. בסוף – נציע מבט אישי: איך תדעו מה הכי מתאים לכם?