Blog Layout

מוח אחד ובעיות למידה

מוח אחד ובעיות למידה

מוח אחד ובעיות למידה

בעיות למידה לפי שיטת מוח אחד / יוסי גולד
מח אחד
בעיות למידה
בעיות למידה הן נושא מוכר ולא כל כך חביב. אנו מכירים בעיות למידה מסוגים שונים כגון דיסלקציה- חוסר יכולת לקרוא. דיסגרפיה- חוסר יכולת לכתוב. דיסקלקולציה- חוסר יכולת חשבונאית. בעיות קשב וריכוז- קושי בריכוז במשימה מסוימת (או כמה). היפראקטיביות- עודף פעילות מוחית-גופנית שגורם לתזזיות יתר ועוד. 
כיום יש ביכולתנו לאתר בכל כתה קשיים שונים ולהצביע בנקל על הילדים שלא מסתדרים ולא משתלבים ב"מערכת החינוכית" ילדים שלא אחת קמים אומללים בבוקר ומגיעים לעוד יום של קושי ותסכול עמוק. תסכול הנובע מעוד יום עוד שעה ואפילו עוד רגע של התמודדות מול עוד אי הצלחה, עוד כשלון עוד נפילה, עוד מתח, עוד צעקות ומריבות (וגם... עוד תסכול של המורה וההורה)
בכל כתה ישנם כמה וכמה ילדים שהם "מאתגרים" כלומר דורשים מהמורה מההורים ומהסביבה מאמץ יתר למציאת פתרונות ודרכים שונות וחדשות על מנת לקדמם ולהביא אותם למיצוי טוב יותר של יכולתם.
במערכת החינוכית הקונבנציונאלית ישנה מערכת מסועפת של שיעורי עזר, תגבורים, אבחונים, עצות והצעות, חומרים ותרופות, ובמקרים מיוחדים אף העברה לכיתה מקדמת/ משלבת או בית ספר לחינוך מיוחד. (אני לא בא לשפוט אלא לתאר מצב).

ראה גם במאמר המסע מארץ יצורי הפרא אל ארץ הבחירה החופשית.
במצבי מתח יומיומיים במקום שיעבוד המוח הקדמי, הלומד, לא עובד ובמקומו מערכת ההישרדות עובדת שמשם אין יכולת ללמוד.
   
 
מוכנות ללמידה על פי מוח אחד
במוח אחד אנו עובדים להכין את המוח ללמידה, כלומר, לאפשר לילד להפעיל את המוח הקדמי ולא את האחורי על מנת שהלמידה תתאפשר. ברגע שילד/ מבוגר יגיע ללמידה מהמוח הקדמי וכן יפעיל את שתי אונות המוח הקדמיות בו זמנית למידה תוכל להתאפשר. (לשתי אונות המוח תפקיד שונה ולכן לכל פעילות הפשוטה ביותר כגון קריאה וכתיבה, ביטחון עצמי, לא לכעוס טוב לו לאדם שיעבוד עם שתי אונות המוח הקדמיות)
אחד הנושאים החשובים הוא לשחרר את הטראומות על מנת שנוכל באמת ללמוד מהמוח הקדמי. 
נושא שני דרך תרגילים פשוטים וקלים אנו עוזרים למוח לשחרר מתח ולפעול נכון כך תתאפשר למידה קלה וזורמת. (עושים שרירים למוח)
המצב האידיאלי על פי מוח אחד זה לאפשר לילד להגיע לבית הספר בבוקר מבלי להרגיש מאוים להפעיל אך ורק את המוח הקדמי על שתי אונותיו וכך ייטב לו, ללימודיו, לחבריו למוריו ולהוריו.
אם אנו בתור הורים, מורים וצוות נאפשר את הרוגע והשלווה את הביטחון בתהליך הלמידה ואת הביטחון של האדם בעצמו וביכולתו נגלה שנוכל לאפשר לילד לעבור מתהליך של תחושת איום לתהליך של למידה לא על ידי שינון ותסכול נוסף, אלא, על ידי זה שנפגוש תלמיד רגוע ושלו שפועל מתוך המוח הקדמי ומצליח בכל משימותיו.
 

 וגם אם הדרך קשה זה הזמן להתחיל!!! למענינו ולמען יקירנו
 יוסי גולד
מטפל ומורה בשיטת מוח אחד
050-5452628
www.yossigold.co.il
yossigold@bezeqint.net

איור אמנותי המשווה בין שיטת מוח אחד לתרפיית שלושת המימדים, עם דמות אדם, מוח וקובייה תלת-ממדית.
By יוסי גולד April 3, 2025
השוואה בין מוח אחד לתרפיית שלושת המימדים – דמיון, הבדלים ומה שביניהם מה הקשר בין קינסיולוגיה, בדיקות שריר וריפוי רגשי? במאמר זה נסקור את הקווים המחברים בין שיטת מוח אחד לתרפיית שלושת המימדים, שנולדה מתוך השראה מהראשונה. נבין איך כל שיטה פועלת, מה מקומה של בדיקת השריר בתהליך, ומה ההבדל בין עבודה מודעת לעבודה דרך התת-מודע. נעמיק גם בתפקידו של המטפל – כמכיל, כמלווה וכמפתח בטיפול. בסוף – נציע מבט אישי: איך תדעו מה הכי מתאים לכם?
איור מעורר השראה הממחיש את הכוח שבבחירה בין שיטת מוח אחד לקינסיולוגיה לבין NLP – שילוב בין ריפוי גופ
By יוסי גולד March 24, 2025
השוואה מקצועית בין שיטת מוח אחד (קינסיולוגיה) ל-NLP, תוך ניתוח מעמיק של עקרונות הפעולה, דרכי האבחון והתהליכים הטיפוליים בכל שיטה. המאמר מציג את ההבדלים בגישה אל התת-מודע, את כלי העבודה הייחודיים, ואת תרומתה של כל שיטה לשחרור רגשי ולשינוי התנהגותי.
השוואה ויזואלית בין פסיכולוגיה מסורתית לשיטת מוח אחד – מצד אחד טיפול בדיבור, ומצד שני בדיקת שריר וגי
By יוסי גולד March 12, 2025
מה ההבדל בין פסיכולוגיה מסורתית לשיטת מוח אחד? בעוד שהפסיכולוגיה מבוססת על "טיפול בדיבור" ומודעות, שיטת מוח אחד פועלת דרך הגוף והתת-מודע, ומשתמשת בבדיקת שריר לשחרור טראומות ודפוסים עמוקים. גלו כיצד כל גישה משפיעה על תהליכי הריפוי והשינוי.
Share by: